www.inteko.mk info@inteko.mk
MAШИНСКА ОПРЕМА СПОРТСКА ОПРЕМА СПОРТСКИ ТЕРЕНИ

CLIVET


Clivet е водечка Европска компанија која дизајнира, произведува и дистрибуира системи за разладување, греење, свеж воздух и прочистување на воздух со широка гама на решенија за резиденцијални, комерцијални и индустриски потреби.

Основана во Feltre, Belluno во 1989-та од страна на Bruno Bello, кој веќе работеше во овој сектор, компанијата ги започна своите активности со производство на ладилници и топлотни пумпи. За време на изминативе 20 години Clivet разви иновативна листа на продукти и системи посветени на потребите на различни видови на инсталации и стана водечка компанија во значајни сегменти од оваа индустрија, како што се трговски центри, шопинг центри, мултиплекс кино сали, болници и други комерцијални области.

Денес компанијата вработува 550 вработени во Италија и 300 во странство. Clivet има седум ограноци во Англија, Шпанија, Франција, Германија, Холандија, Арапските Емирати и Русија.

Дистрибутивната мрежа може да смета на 40 дистрибутери во Италија и над 50 дистрибутери низ целиот свет!