www.inteko.mk info@inteko.mk
MAШИНСКА ОПРЕМА СПОРТСКА ОПРЕМА СПОРТСКИ ТЕРЕНИ

РЕФЕРЕНЦИ

 

Интеко Иван ДООЕЛ експорт-импорт - Скопје е дистрибутер на реномирани светски брендови:

 


Ние сме многу горди на завршените и изведени објекти и проекти. Некои од нив се следните.

Хотели:
 • Холидеј Ин - Скопје
 • Епинал - Битола,
 • Ројал - Охрид и др.

Индустриски објекти:
 • Цементарница - Скопје 
 • Макомаркет - Скопје 
 • Металски завод Тито - Скопје 
 • Македонија турист - Скопје 
 • Агенција за приватизација 
 • Алкалоид-Скопје и др.

Болници:
 • Клиника за абдоменална хирургија-Скопје
 • Приватна болница Клиника Шендети-Тетово 
 • Систина, и др.

Банки:
 • Инвест банка-Скопје 
 • ИК Банка и др.

Угостителски објекти:

 • Мамас-Скопје и др

Изведба на бензински и гасни станици
Поголеми објекти каде што ИНТЕКО ја има оправдано довербата на инвеститорите се: ЛУКОИЛ, АМСМ, Марија трејд-Скопје, ПЕТРОКОМ ОИЛ-Скопје, КНАУФ Радика-Дебар, СИСТИНА - Мала Богородица, SWISSLION Агроплод-Ресен, АЛМА Комерц-Штип, Монди Логистик-Кочани, Стел Импекс, Ројал-Охрид, ДЕМА Стил-Крива Паланка, и многу во Македонија.
ПАТРОНИ-Приштина, Косово, каде што е изграден голем склад за нафтени деривати. 

Продажба, монтажа и сервисирање на генераторски станици
Во соработка со АРМ, НАТО и КФОР-Косово, Интеко има монтирано генераторски станици за поддршка на разни телекомуникациски системи како и поддршка на цели бази. 
 
Проектирање и изведба на спортски терени
ИНТЕКО, има големо искуство при проектирање и изведба на спортски терени. Поголеми спортски објекти се:
 • Тенискиот клуб КТК-Скопје, каде што воедно беше и сопственик,
 • Тенискиот клуб Форца- Скопје,
 • Тениски терени за Дејвис Куп во Македонија во сала
 • Атлетската патека-Велес,
 • Спортскиот терен на ОУ Ѓорче Петров во Крива Паланка, 
 • Приватен тениски терен во Соње,Скопје 
 • Тениски терен во ТК Приштина ,Косово
 • Тениски терен во ИНТЕРКОП,Пеќ,Косово
 • Тениски терен во ТК 25 МАЈ Београд ,АТП Србија Опен
 • Тениски центар во РУСИЈА,Ростов на Дон
 • И многу други терени во Европа.  

 
Продажба на спортска опрема

ИНТЕКО, е веќе 10 години генерален застапник на светскиот тениски бренд БАБОЛАТ -  Лион, Франција, за Македонија, Србија, Црна Гора, Косово и Албанија. На овие пазари фермата е  застапена со тениска опрема, опрема за бадминтон, сквош, фудбал, кошарка, и останати спортски реквизити.

Интеко е спонзор на Македонската тениска федерација, на машката Дејвис Куп репрезентација на Македонија, но е и спонзор на најнадежните јуниори на клубовите членки на Федерацијата.

Спонзор е на меѓународните професионални турнири кои ги организира тениската федерација, покровител на сите активности на тениските клубови кои се поврзани со најмладата и највозраснта популација на Македонија.

ИНТЕКО беше спонзор и на Балканските игри кои ги организираше Македонската Бадминтон Федерација.

Од минатата година, ИНТЕКО е генерален застапник и на ЕРРЕА Спорт - Италија. На Македонскиот пазар ја претставивме комплетната линија на дресови и опрема за кошарка, одбојка, ракомет и фудбал.Заштитниот знак на Ерреа е присутен на дресовите на битни интернационални клубови и репрезентации како што се Миддлесброугх, Црѕстал Палаце, Парма, Аталанта, Геноа, Бригхтон, Нуманциа и многу други. Од неодамна, заштитниот знак на Ерреа можеме да го забележиме и на дресовите на неколку македонски клубови, Р.К. Металург, Фершпед (одбојка), Форца (одбојка) и др.