CASALI CONFOSPORT / CONFOSPORT T

Тениски терени и повеќенаменски подови

 • Благодарение на еластичниот густ состав и последователниот висок капацитет за апсорпција на удари, системот гарантира голема удобност, брза игра и совршено отскокнување на топката до играчите
 • Системот Confosport е лесен за примена, не бара одржување и обезбедува издржливи перформанси со текот на годините
 • Достапно е и во верзијата Confosport T, завршена со Top paint за спортови кои вклучуваат голем и почест контакт со подот
 • Confosport е идеален како терен за кошарка, одбојка, 5-A-Side фудбал и ракомет
 • Системот Confosport е класифициран од ITF во класа 3 (средно)
Спорт

Netball, Tennis

Достапни бои

102 – red, 113 – Casali red-clay, 151 – orange, 201 – green, 202 – dark green, 302 – light blue, 303 – blue, 319 – deep blue, 413 – grey, 502 – violet, 507 – iris violet, 508 – pink, 610 – giallo

Compatible sport

5 a side football, Athletics, Badminton, Basket, Handball, Volleyball

Околина

Indoor, Outdoor

Сертификати

AENA – category 3 Netball Category 3, Compliance with Minimum Environmental Criteria (MECs) – UNI EN ISO 14021:2016, EN 14877 Comply, EN ISO 16001-9 Certified – Indoor Air Quality – Emission test, Fire Resistance – class Bfl-s2, Grand Court System, ITF 3 – International Tennis Federation – Class 3 Medium, National Institute of Public Health – National Institute of Hygiene – approved

Тип на подлога

Acrylic, Polyurethane

Стратиграфија

РЕАЛНИ ПРОЕКТИ

Погледнете ги сите

Преземи документи

 • Преземи Comfort Coating WS_EN
 • Преземи Comfort Coating_EN
 • Преземи Comfort Sealer_EN
 • Преземи Pavisint Glue 80_EN
 • Преземи Pitlinea_EN
 • Преземи Spormat_EN
 • Преземи Top_EN

Потребен Ви е совет?

Пополнете го формуларот за контакт за да побарате подетални информации