CASALI PAVISINT SL 75

Повеќенаменски подови

 • Pavisint SL 75 е дизајниран специјално за затворени повеќенаменски спортски сали.
 • Грануларната гумена подлога Spormat и самонивелирачката полиуретанска смола завршна обработка ја прават површината еластична и отпорна
 • идеална за кошарка, одбојка, фудбал, ракомет
 • Системот ги намалува ризиците од лизгање,
 • го намалува заморот на мускулите и обезбедува подобро отскокнување на топката
 • благодарение на примената со лиење се создава беспрекорна површина која ги одржува технички перформанси со текот на годините.
 • Системот Pavisint SL 75, исто така, обезбедува одлична акустична удобност, како што е потврдено со специфични тестови, и затоа е идеален и за подови кои се греат
Brand

Casali

Достапни бои

P102 – oxide red, P201 – oxide green, P208 – spring green, P209 – pale green, P302 – sky blue, P311 – dove blu, P312 – mint blue, P313 – pastel blue, P314 – bright blue, P401 – silver grey, P408 – dusty grey, P409 – iron grey, P410 – stone grey, P456 – sandy beige, P801 – ochre brown, P803 – autumn brown

Спорт

5 a side football, Basket, Handball, Volleyball

Compatible sport

Artistic Gymnastic, Tennis

Околина

Indoor

Тип на подлога

Polyurethane

Сертификати

AENA – category 3 Netball Category 3, Antibacterial Activity – UNI EN ISO 21196:2007, Badminton: Certified by the BWF according to BWF Standards – Grade 1: BWF International Elite, Compliance with Minimum Environmental Criteria (MECs) – UNI EN ISO 14021:2016, DIN 18032 Tested, EN 14904 Comply, EN ISO 16001-9 Certified – Indoor Air Quality – Emission test, FIBA approved – Competition Level 2: Pavisint SL 75 5+2 mm / Pavisint SL 75 7+2 mm / Pavisint SL 75 9+2 mm / Pavisint SL 75 12+2 mm, Fire Resistance – class Bfl-s1, Improvement of impact sound insulation – UNI EN ISO10140 – 3:2010 / UNI EN ISO 717 – 2:2013 – T.R. no. 313736 – 26/02/2014, Istituto Giordano Class1- Fire Resistance, Thermal Resistance UNI EN 12664:2002 – T.R. no. 290110 – 30/12/2011

Стратиграфија

РЕАЛНИ ПРОЕКТИ

Погледнете ги сите

Преземи документи

 • Преземи Pavisint Finish 90_EN
 • Преземи Pavisint Glue 80_EN
 • Преземи Pavisint Line_EN
 • Преземи Pavisint Sealer 45_EN
 • Преземи Pavisint SL 75_EN
 • Преземи Spormat_EN

Потребен Ви е совет?

Пополнете го формуларот за контакт за да побарате подетални информации