CASALI ATHLON PG

Специјална ANTI TRAUMA подлога за детски игралишта

  • Athlon PG System е систем предвиден за детски игралишта
  • Системот се состои од: основен слој, кој се состои од мешавина од гранули SBR Multicolor и еднокомпонентно полиуретанско врзивно средство Athlon 45 и завршен слој кој се состои од мешавина на обоени EPDM гранули и еден компонента полиуретанско врзивно средство Athlon 99.
  • Високите еластични својства ги апсорбираат ударите, го ублажуваат ударот по пад и го минимизираат ризикот од лизгање, правејќи го предложениот систем безбедна површина,
  • погодна за обложување и обезбедување на игралишта и површини за забава за деца.
  • Системот Athlon PG е тестиран според EN 1177 од IISG во различни дебелини со релативни висини на паѓање.
Достапни бои

P102 – oxide red, P201 – oxide green

Околина

Outdoor

Спорт

Playgrounds

Тип на подлога

Polyurethane

Сертификати

Compliance with Minimum Environmental Criteria (MECs) – UNI EN ISO 14021:2016, EN 1177 – Compliant (European Standard), EN ISO 16001-9 Certified – Indoor Air Quality – Emission test, IISG – tested

Стратиграфија

РЕАЛНИ ПРОЕКТИ

детски игралишта

Погледнете ги сите детски игралишта

Преземи документи

  • Преземи Athlon 45_EN
  • Преземи Athlon 99_EN
  • Преземи EPDM Granule_EN
  • Преземи SBR Multicolor Granule

Потребен Ви е совет?

Пополнете го формуларот за контакт за да побарате подетални информации