CASALI COLORSINT / COLORSINT WS

Урбани велосипедски и пешачки патеки

COLORSINT WS е е специјална подлога во боја на база на акрилна смола во водена емулзија која се користи за полагање на асфалтни површини за изработка на велосипедски патеки, пешачки патеки и за урбано уредување.

 • Производот е отпорен на триење, отпорен на временски услови, отпорен на УВ зрачење и на агресивно дејство и на горивата воопшто
 • Главните предности на производот се:
 • Висока отпорност на лубриканти
 • Достапен во широк спектар на бои
 • Ја заштитува асфалтната површина од високи и ниски температури
 • Го зголемува животниот век на асфалтната површина
 • Висока отпорност на абразија и УВ зраци
 • Одлична стабилност на бојата
 • Лесна инсталација
 • Ладно положување
 • Отпорност на горива потврдено со цертификат од (Centro Sperimentale Stradale ANAS Spa, Референтен метод: AM – GEN – M- P 0017 – PAR 6.5)
Достапни бои

102 – red, 151 – orange, 201 – green, 202 – dark green, 302 – light blue, 303 – blue, 319 – deep blue, 413 – grey, 502 – violet, 507 – iris violet

Околина

Outdoor

Спорт

Pedestrian areas, Urban Cycling and Street Furniture

Тип на подлога

Acrylic

Сертификати

ANAS Approved, Istituto Giordano Class1- Fire Resistance

Стратиграфија

РЕАЛНИ ПРОЕКТИ

Урбани велосипедски и пешачки патеки

Преземи документи

 • Преземи Colorsint WS_EN
 • Преземи Colorsint_EN
 • Преземи Pitlinea_EN

Потребен Ви е совет?

Пополнете го формуларот за контакт за да побарате подетални информации