Активности

Изработени сите подови во Спортска сала Партизан -Скопје

Изработени сите подови во Спортска сала Партизан -Скопје салите со систем Pavisint SL 75, а ходниците и помошните простории со Polytop

Pavisint SL 75 – Повеќенаменски подови – внатрешни простори

Безбедниот и разновиден систем Pavisint SL 75 е дизајниран специјално за затворени спортски клубови и повеќенаменски спортски сали. Грануларната гумена подлога Spormat и самонивелирачката полиуретанска смола завршна обработка ја прават површината еластична и отпорна и идеална за кошарка, одбојка, фудбал од 5-а-страна и кој било друг спорт што може да се игра на синтетички терен или во училиштата. Системот ги намалува ризиците од лизгање, го намалува заморот на мускулите и обезбедува подобро отскокнување на топката благодарение на примената со лиење што создава беспрекорна површина која ги одржува своите технички перформанси со текот на годините. Системот Pavisint SL 75, исто така, обезбедува одлична акустична удобност, како што е потврдено со специфични тестови, и затоа е идеален и за загреан под.

Polytop – Полиуретански полиуретански растворувач отпорен на гребење финиш за полиуретански и епоксидна смола

Polytop е двокомпонентна боја која се состои од алифатични полиуретански смоли базирани на растворувачи кои го прават производот високо отпорен на УВ зраци, абење и хемиски агенси како што се масла, масти и јаглеводороди. Политопот може да се користи како обоена заштитна боја против абразија, отпорна на гребење и УВ скрининг за хидроизолација од полиуретанска или епоксидна смола и/или подови (индустриски, комерцијални, финиш итн.). По користењето на производот како прајмер, Polytop може да се нанесе и како заштитна, отпорна на гребење и/или горна завршница дури и на керамички, метални или цементни палуби (предлагаме да го контактирате Одделот за техничка помош на Синтетичкиот оддел на Casali за да го дефинирате најдобриот циклус на поставување за вашите специфични потреби). Палубите обоени со Polytop се совршено беспрекорни обезбедувајќи целосна хигиена и лесно чистење; совршен избор за јавни тоалети или во секој случај области кои се предмет на постојана употреба (како што се спортски сали итн.), кујни, канцеларии, работни места итн. Polytop е достапен на барање во верзијата AS (нелизгава) и, во овој случај , специјалното синтетичко полнење AS што обезбедува добро држење дури и во случај на влажни површини, треба да се додаде при мешање на производот. Филерот што се користи во Polytop AS ги подобрува неговите нелизгачки својства без да го отежнува чистењето на палубата.

 

Истажете го ВИРТУЕЛНО 3Д МОДЕЛОТ на Спортска сала – Партизан

 

ФОТОГРАФИИ од Спортска сала – Партизан