Активности

Завршено детско игралиште, во Општина Будва

Завршено детско игралиште во Будва, преубав украс поред Јадранско море, Словенска плажа. Систем Athlon PG 6+1

СПОРСКИ СИСТЕМ

CASALI ATHLON PG

Специјална ANTI TRAUMA подлога за детски игралишта

Athlon PG System е систем предвиден за детски игралишта

Системот се состои од: основен слој, кој се состои од мешавина од гранули SBR Multicolor и еднокомпонентно полиуретанско врзивно средство Athlon 45 и завршен слој кој се состои од мешавина на обоени EPDM гранули и еден компонента полиуретанско врзивно средство Athlon 99.

Високите еластични својства ги апсорбираат ударите, го ублажуваат ударот по пад и го минимизираат ризикот од лизгање, правејќи го предложениот систем безбедна површина,

Погодна за обложување и обезбедување на игралишта и површини за забава за деца.

Системот Athlon PG е тестиран според EN 1177 од IISG во различни дебелини со релативни висини на паѓање.